SK EN

Kvalita
Profesionalita
Viac ako 18 rokov skúseností
Kvalitné technické a strojné vybavenie
Spoľahlivosť
Individuálne riešenia
Realizácie v rámci celej Európy
Detailné spracovanie
Špičkové stavebné materiály
Stabilný ľudský potenciál
Široká škála možností
Kvalitný následný servis
Flexibilita
Zodpovednosť
Späť

PRORECO- interiér nového sídla spoločnosti navrhnutý na cenu CEZAAR 2016

Pridané: 12.05.2016 08:32:36 Počet zobrazení: 1139

12 Máj 2016

Ing. arch. Štefan Rafanides prihlásil interiér nového sídla spoločnosti PRORECO s.r.o. do súťaže CEZAAR 2016

PRORECO- interiér nového sídla spoločnosti navrhnutý na cenu CEZAAR 2016

Investor: PRORECO s.r.o.

Podlažná plocha: 432 m2

Návrh: 2015 - 2015

Realizácia: 2015 - 2016

Adresa: Trenčianske Stankovce, Slovensko

Priznanie materiality a primeranosť komerčného interiéru. Dobre vykonaná práca. Takto by to mohlo vyzerať častejšie.

Koncept interiéru je postavený na filozofii spoločnosti Proreco a odzrkadľuje zameranie firmy na realizáciu priemyselných podláh. Základná myšlienka pri tvorbe bola v skĺbení priemyselného charakteru s účelným a komfortným užívaním bez zakrývania a maskovania konštrukcií. Modulový raster typizovanej prefabrikovanej priemyselnej stavby bol prenesený do interiéru a posilnený dispozičným usporiadaním jednotlivých priestorov. Tento pravidelný štvorcový modul bol ďalej rozvíjaný a prenesený aj na fasádu objektu v podobe pásových okien delených v pravidelnej osnove.

recepcia

Materiálový koncept je založený na priznaných neomietaných a neobkladaných povrchoch železobetónového skeletu s prefabrikovanými prvkami stĺpov, prievlakov a dosiek doplnený ľahkými deliacimi priečkami s hladkým bielym povrchom.

zasadačka

Farebné riešenie je založené na troch základných farbách žltej, modrej a sivej. Modrá farebnosť reprezentuje zákaznícku zónu a vedenie spoločnosti, žltá administratívnych pracovníkov a sivá technické zázemie.

pôdorys

Pôdorysné schémy usporiadania priestorov.

Pôdorysné schémy usporiadania priestorov Administratívna časť objektu je oddelená od skladovej nosnou stenou z debniacich tvárnic v režnej neomietanej forme. Betónové, zahladené priemyselné povrchy podláh podčiarkujú celkový charakter interiéru.

kancelária

Interiér dopĺňa subtílny biely mobiliár v kombinácií s farebnými akcentmi na mieru vyrábaných prvkov.

kancelária

Pre zvýraznenie hierarchie bola požitá buková preglejka vo forme zavesených lamiel a vstavaných policových zostáv.

kancelária

Farebnosť vychádza z materiálovej podstaty konštrukcií a korporátnej identity spoločnosti. Dispozícia vychádza z požiadaviek investora a zakladá na logickej a hierarchickej osnove. Dvojpodlažná administratívna časť je rozdelená na reprezentatívne priestory, technické zázemie, kancelárie vedenia a ekonomicko-obchodné oddelenie.

schodisko

Dvojpodlažná administratívna časť sa rozprestiera na ploche približne 216 m2 na každom podlaží.

budova

Zo vstupnej haly umiestnenej v centre dispozície je prístupné schodisko, technické kancelárie, hygienické priestory a veľká zasadacia miestnosť. Zasadacia miestnosť plynule nadväzuje na vstupnú halu prostredníctvom transparentnej zasklenej steny. Vstupná hala slúži ako reprezentačný, rozptylový a komunikačný uzol. Zasadacia miestnosť situovaná do nárožia objektu je reprezentačným priestorom spoločnosti s kapacitou 10 osôb. Komunikačným uzlom je schodisko spájajúce prízemie s poschodím.

pôdorys

Po schodisku sa dostávame do komunikačného koridoru na poschodí s dominantnými zavesenými priemyselnými svietidlami, z ktorého sú prístupné všetky priestory. Tri kancelárie orientované na východ v žltej farebnosti sú navrhnuté pre ekonomické, obchodné oddelenie a prípravu. Za transparentnou stenou sa nachádza trakt vedenia spoločnosti. V centrálnej polohe je situovaná kancelária pre asistentky a po stranách riaditeľské kancelárie.

 

Pozdĺžny rez

Pozdĺžny rez

Pohľady

Pohľady

Dominantným prvkom vo vstupnej hale je modrý kubus recepcie s nosičom identity spoločnosti a zavesený lamelový podhľad z bukovej preglejky. Ako pozadie mu slúži „výtvarná“ stena z heraklitových dosiek v žltej farbe.

Recepcia

Betónové prefabrikované schodiskové ramená osadené do muriva z betónových tvárnic sú v kontraste s precízne zhotovenými žltými doskami zábradlia.

Zábradlie

Okolo schodiska sú situované toalety – žlté pre dámy a modré pre pánov. Vlhkosťou namáhané povrchy sú opatrené polyuretánovým farebným náterom ostatné sú ponechané v režnom betónovom povrchu.

 

Šperkom sú investorom precízne na mieru zhotovené tenkostenné betónové umývadlá.

Dámske

Šperkom sú investorom precízne na mieru zhotovené tenkostenné betónové umývadlá.

Umývadlá

Na poschodí sú modré dvere a stoličky doplnené o žlté neformálne sedenie pre návštevy.

Sedenie

Spoločným motívom sú vstavané policové zostavy z bukovej olejovanej preglejky, ktoré plnia odkladaciu funkciu ale aj akustickú bariéru od okolitých miestností. Vo všetkých kancelárskych priestoroch na poschodí sú zavesené lamelové podhľady pre vizuálne zlepšenie proporcie priestorov a akustický komfort.

Akustika

Podklady: Štefan Rafanides autorky fotografii: Alexandra Vöröšová a Sofia Vöröšová