SK EN

Качество
Профессионализм
Более 16 лет опыта
Качественное оборудование и высокие технологии
Надежность
Индивидуальные решения
Реализация по всей Европе
Детальная обработка
Лучшие строительные материалы
Стабильный человеческий потенциал
Широкий выбор вариантов
Качественный последующий сервис
Гибкость
Ответственность
Späť

Priemyselné podlahy v potravinárskej výrobe

Pridané: 15.02.2013 15:16:58 Počet zobrazení: 892

15 Február 2013

Publikované: časopis Stavebné materiály

V súvislosti s priemyselnými podlahami si mnohí predstavia podlahy vo veľkých výrobných halách automobilovej výroby, obchodných centrách či logistických parkoch. Špeciálne povrchy podláh sú však často žiadané aj v menších prevádzkach zameraných na potravinársku výrobu, ako sú mliekarne, priestory na výrobu vína, mäsokombináty, výrobne destilátov a piva či priestory hotelových kuchýň.

priemyslené podlahy v potravinárskej výrobeSpoločnosť PRORE CO s. r. o., má na svojom konte realizácie
podláh v mnohých významných potravinárskych výrobách, pričom
najaktuálnejšou je komplexná rekonštrukcia podláh kuchyne
hotela Slovakia v T renčianskych Tepliciach. Hlavnými požiadavkami
investorov v týchto prevádzkach boli:

  • vysoká odolnosť proti teplotám od –40 °C do +130 °C;
  • vysoká mechanická odolnosť;
  • ľahká údržba;
  • rýchla aplikácia;
  • dlhá životnosť.

Keďže spoločnosť Proreco pracuje výlučne so špičkovou stavebnou
chémiou, pre zákazníkov dokáže zabezpečiť oveľa viac:

  • vysokú chemickú odolnosť;
  • podlahy vyhovujúce hygienickým normám EÚ;
  • bezškárový povrch;
  • protišmykový povrch (podľa DIN 51130);
  • bezprašnosť.

Výhodou používaných materiálov je aj rýchla aplikácia. Niektoré
podlahové systémy možno totiž aplikovať po zrealizovaní novej
betónovej plochy už po siedmich dňoch, čo výrazne skracuje
výrobnú odstávku týchto priestorov. Špeciálne rýchlo tuhnúce
systémy zároveň umožňujú realizovať rekonštrukcie v priebehu
víkendu s tým, že podlahy sú od pondelka rána plne zaťažiteľné.
Táto technológia je veľmi žiadaná, pretože v prípade potravinárov
je takmer nemožné nájsť v priebehu roka voľný pracovný
deň a každá odstávka znamená finančnú stratu.

(Zdroj: Proreco)